Duiklocaties

 

Menorca is een spectaculair eiland om te duiken met helder en warm water. Fantastische grotten en wrakken en ook duiklocaties met overhangen, doorgangen en kleine holen en spleten die wachten om door u ontdekt te worden! Het zicht onder water is bijna altijd 20 meter maar meestal veel meer!! De watertemperatuur varieert van 18 graden in mei tot 28 graden in augustus en september. Daarbij komt ook nog dat er bijna nooit stroming is. Kom duiken met onze professionele en ervaren gidsen. Geen haast een geen grote groepen! Gewoon lekker ontspannen duiken en genieten van al het moois wat Menorca onder water heeft te bieden. Duiken zoals duiken bedoeld is!

Cala Blanca Bay – Ons huisrif voor de deur!

0–17m

Beschouwd als onze huisrif en dit is de perfecte plek om te duiken! Niet alleen omdat het een paar passen van onze duikschool. Deze duiklocatie biedt onderdak voor een grote variatie aan onderwaterleven van roggen tot octopussen. Niet te vergeten alle steekmossels, krabben en zeesterren. Ook zijn er meerdere doorgangen die op u wachten om ontdekt te worden. Vergeet niet in de verschillende gaten en spleten te kijken wat er allemaal verstopt zit. De zicht in de baai is gemiddeld 20 tot 25 meter met met de verschillende zandbodems is het de perfecte plek voor uw eerste duik en cursussen!

Barracuda Point – De naam zegt het al!

3–18m

Dit is de tweede duiklocatie bij ons voor de deur net buiten de baai. Zoals de naam al verklapt, het is één van de favoriete hangplekken voor barracuda's waar de laatste gossip van Cala Blanca met elkaar wordt gedeeld.


Canyons – Een labyrint onder water!

6–21m

De topografie van deze duiklocatie staat op zichzelf! Duik door een labyrint van kloven en kleine doorgangen maar 20 meter vanaf de kant. Alle kloven zijn open waardoor de duiklocatie goed belicht is van boven. Perfect voor het samenstellen van prachtige onderwaterfoto's! Voor de meer ervaren duikers is het hoogtepunt van deze duiklocatie de 'Jewel Cavern'. Ga door de 'Letterbox' en wees verrast door het schitterende turquoise opening van deze cavern.

Lighthouse – Een stralende duik!

5–21m

Dit is 1 van de meest populaire duiklocatie op Menorca vanwege het fantastische onderwaterlandschap en de grote variatie in onderwaterleven. Zeker als in juni de zandroggetjes in grote aantallen vertoeven op de zandbodems langs de steile wanden en de grote keien die hier verspreid liggen. Met de cavern net onder de vuurtoren en een aantal doorgangen maken deze duik helemaal compleet. Zeker waard om minstens twee keer te gaan duiken!!


Slipway – The parachute duik!

3-25m

De makkelijke in en uitgang van deze duiklocatie is niet het enige wat deze duiklocatie zo mooi maakt. Na op 6 meter diepte uitgezwommen te zijn daal bij 'Submarine Rock' in één keer af naar 17 meter. Kijk goed om je heen als je op 17 meter ben aangekomen, misschien zie je verschillende felgekleurde naaktslakjes op de rand zitten. Het is hun favoriete plekje! Grote rotsen rusten hier op de bodem en zorgen voor ontelbare doorgangen! Werp af en toe een blik in het grote blauw en misschien zie je hier barracuda's een siësta houden!

Churchdoor – De Kathedraal onder water!

5–25m

Om bij deze duiklocatie te komen moet je beginnen bij Slipway. Ontdek de vele garnalen, kreeftjes, heremietkrabben en andere wonderen van de onderwaterwereld. Na ongeveer 50 tot 60 meter draai je om en dan kan je zien hoe deze duiklocatie aan zijn naam is gekomen! Het licht schijnt door de hoge, smalle opening met het heldere blauwe water op de achtergrond, het gevoel alsof je vanuit een kathedraal naar buiten kijkt!!


Tunnel Vision – "Let there be light!"

6–25m

Door een grote opening ga je naar binnen. Deze indrukwekkende tunnel splitst zich in tweeën en komt weer samen als het uit bij een grote cavern waar garnalen je altijd opwachten als je onderweg bent naar buiten op 12 meter. Buiten aangekomen wacht er een drop-off naar 25 meter. Je kan eerst de drop-off doen en dan de grot of andersom. Ook de wand op weg naar de uitgang  is indrukwekkend te noemen. Ook hier kan je makkelijk twee duiken maken! 

Son Xoriguer – Aangenaam en makkelijk!

0–12m

De makkelijke ingang met de kleine scheepshelling naar 1,20 meter is perfect voor duikers niet nog niet zo ervaren zijn of voor een tweede duik na hun introductie duik. Hier zijn veel slijmvisjes en grondels te vinden. Zwemmend over een bed van Neptunesgras kom je uit op een zandplateau waar regelmatig stekelroggen en elektrische roggen rondsluipen. Op de weg terug kom je langs een hele mooie boog waar je doorheen kan duiken met veel holen en spleten om onderzocht te worden!

 


Cala Murta – Niet te onderschatten!

1–12m

Dit is een geweldige duik met heel veel verschillende attracties. De kern van deze duik is een klein wrak van een stoom aangedreven tweemaster die over een groter gebied ligt verspreid. Verder zijn hier langere doorgangen en overhangende richels waar je onderdoor kan duiken en een kleine cavern. Ook is hier een grote variatie aan onderwaterleven te vinden zoals anemonen, zeesterren, zeespinnen, octopussen en vele andere fantastische creaturen om door jou ontdekt te worden! Perfect om mooie foto's te maken! 

Medusa's point - Perfect voor een luie middag

1-12m

Deze duiklocatie is ookwel bekend als 'Ponders Cove'. Op deze locatie ga je makkelijk het water in en uit. Hier vind je de kleinste gaten waar je misschien net doorheen past. Het is een echte Middellandse Zee duik en perfect om op zoek te gaan naar octopussen. In de vele gaten zit veel leven verstopt, wachtend om ontdekt te worden! Aan het eind van de duik gaan we langs het 'theater', een grote overhang waar zoet en zout water zich mengt.


Cala Morell

Cala Morell – De schatkist!

2-25m

Deze kleine en beschermde baai is ten noorden van Ciutadella. Je gaat het water in over een stukje zand. Naast de vele grotten en doorgangen is hier heel veel oud gebroken amfora, zeeschelpen en vele ander interessants om te ontdekken. Dit is een hele relaxte duik en perfect voor de echte snuffelduikers!

 

Swiss Cheese – Meer gaten dan een Emmentaler!

8–25m

Dit holle rif aan de noordkust van Menorca zit vol gaten! Het is een doolhof van tunnels, grotten, doorgangen en schoorstenen. Het is een avontuurlijke speeltuin voor alle duikers!! Door dit gevarieerde onderwaterlandschap is er op deze locatie echt van alles te vinden aan onderwaterleven! min. duikers, 45 min met onze bus. Suppliment 5 €.

 Pont d´en Gil – De koning van de grotten!

8–18m

Met een lengte van bijna 220 meter is dit een grot van wereldklasse. Er zijn een paar plaatsen waar daglicht niet komt en ook geen verse lucht wordt aangevoerd. Deze duiklocatie is een unieke kan om iets heel speciaals en surrealistisch te ervaren. Gevuld met stalagmieten, stalactieten en druipsteenzuilen is deze grot een geologisch meesterwerk. Een duik uit duizenden!


Malakoff Wreck – De Franse Fluisteraar...

31–40m

 

Rechtopstaand op de zandbodem is deze Franse oceaanstomer, gezonken in 1929 volledig gekoloniseerd kunstmatig rif. Dit wrak is het huis van grote moeralen (murenen) en schorpioenvissen. Ook heeft het wrak aantrekkingskracht op de diepwatervissen van de Middellandse Zee zoals de barracuda, dentex, trechtervissen, goudbrasem en de zonnevis. Het leven op dit wrak is werkelijk fantastisch en zonder twijfel één van de mooiste duiklocaties rond Menorca.